| Obleva v Brdech | |
|
|
Autor | Zpráva |
---|
Admin Excel koncentrát
Poeet p?íspivku : 923 Age : 37 Registration date : 02. 03. 08
| Předmět: Obleva v Brdech Mon Jan 28, 2013 1:23 pm | |
| Jak jste si možná všimli, teploty mají tento týden značně stoupnout a to je skvělá příležitost vzít kola na výlet a natočit nějaký ten kilometr. Dle aktuálního počasí bych to viděla na jednodenní/dvoudenní cyklovýlet do Brd, s tím, že se třeba místní mohou přidat na trase nebo je můžeme alespoň zajet potěšit svojí blátivou přítomností Ačkoliv nás sucho s největší pravděpodobností trápit nebude, viděla bych to na pohyb převážně po zpevněných komunikacích, pokud se vedení neujme Jirka | |
|
| |
ondra Ariel automat mountain spring
Poeet p?íspivku : 474 Registration date : 02. 03. 08
| Předmět: Re: Obleva v Brdech Mon Jan 28, 2013 1:40 pm | |
| | |
|
| |
Jirka ™ Persil Power perls
Poeet p?íspivku : 229 Age : 38 Location : Libčice Registration date : 05. 03. 08
| Předmět: Re: Obleva v Brdech Mon Jan 28, 2013 1:46 pm | |
| HA!! :-D Máš asi na mysli nadcházející víkend, že? Jel bych, ale bláta bude asi nemálo. Zpevněný cesty říkáš... :-) Každopádně se mnou počítej. Vždyť nemusím jezdit pořád ze všech sil, že | |
|
| |
Admin Excel koncentrát
| Předmět: Re: Obleva v Brdech Mon Jan 28, 2013 3:14 pm | |
| mám na mysli konkrétně sobotu 2. 2. a když budem moc suchý, tak i neděli, kdy může být trochu vlhčejc a chladnějc... těším se a jsem ráda, že má akce ohlas a dokonce i pozitivní! viděla bych to tedy na první záchytný bod v sobotu ráno v libčicích a druhý ve stromovce, tam by se přidali vančurovi p.s. už mám konečně spdčka, tak můžu občas nabídnout nějaký pád nebo spíš zalehnutí pro všeobecné obveselení | |
|
| |
Pušta Persil Power perls
Poeet p?íspivku : 241 Registration date : 02. 03. 08
| Předmět: Re: Obleva v Brdech Mon Jan 28, 2013 5:15 pm | |
| Ještě nevím, jak na tom budu o víkendu s časem ... ale obecně bych spíš preferoval pěší turu. Přece jen, žádné zimní ani podzimní vybavení na kolo nemám, a když si vezmu to, co nosím na běžky, tak se mi nohavice na 99% chytí do řetězu. | |
|
| |
Poeet p?íspivku : 229 Age : 38 Location : Libčice Registration date : 05. 03. 08
| Předmět: Re: Obleva v Brdech Mon Jan 28, 2013 10:29 pm | |
| Osobně bych taky nebyl proti pěší túře, přece jen mám radši chození v blátě, než jízdu na kole. Na kole se naopak dobře jezdilo teď za sněhu a mrazu. Ale kdyby ti to Pušto pomohlo, můžu ti zapůjčit speciální spony na nohavice, nebo dokonce stahovací reflexní pásku (Ondra ti poví, jak je užitečná :-) | |
|
| |
Admin Excel koncentrát
| Předmět: Re: Obleva v Brdech Tue Jan 29, 2013 11:26 am | |
| No, mám podezření, že Puštův hlavní problém nebude, že by neměl k dispozici ani jednu z asi milionu věcí, kterými jde ochránit nohavice před řetězem Každopádně o Tobě jsem si, Jirko, myslela, že bláto miluješ za všech okolností a především na kole Za sebe musím říct, že mě ani dnešní počasí nepřesvědčilo, abych toto vlákno přesunula do sekce "vandry". Asi nějaká forma masochismu Pušto, kdybys přece jen potřeboval poradit s oblékáním, já si osobně beru minimálně 2 sady oblečení (celkem obyčejného a z velké části univerzálního) a obuvi. Kamil také naznačoval, že bys měl věnovat pozornost technickému stavu svého zaprášeného kola. Blátu zdar! | |
|
| |
Admin Excel koncentrát
| Předmět: Re: Obleva v Brdech Tue Jan 29, 2013 11:28 am | |
| Ještě k tématu: | |
|
| |
Pušta Persil Power perls
Poeet p?íspivku : 241 Registration date : 02. 03. 08
| Předmět: Re: Obleva v Brdech Tue Jan 29, 2013 2:32 pm | |
| Tak jinak ... v sobotu mám sice volno, ale na kolo jet prostě nechci. | |
|
| |
Mari Droxi gel
Poeet p?íspivku : 55 Age : 37 Location : Dobřichovice Registration date : 07. 05. 09
| Předmět: Re: Obleva v Brdech Thu Jan 31, 2013 5:33 am | |
| Já to mám stejné jako Pušta...To spíš třeba do Krkonoš na běžky bych vyrazila... Ale kdybyste se po cestě chtěli u nás stavit na kafe nebo něco, tak vás ráda uvítám. Asi by šlo u nás i přespat ale záleží kolik lidí... | |
|
| |
Admin Excel koncentrát
| Předmět: Re: Obleva v Brdech Thu Jan 31, 2013 10:19 am | |
| | |
|
| |
kamil Persil Power perls
Poeet p?íspivku : 197 Age : 47 Registration date : 02. 03. 08
| Předmět: Re: Obleva v Brdech Thu Jan 31, 2013 1:00 pm | |
| Už víte, kdy budete moci v pátek vyrazit a kam se potřebujete v neděli večer dostat? Koukal jsem do mapy a jako dobrý cíl (nebo start) se mi jeví město Příbram. Jezdí tam přímý vlak z Prahy, nebo do Dobříchovic s přestupem v Berouně. Vlak z Prahy navíc staví v Jincích - takže kdyby se někdo chtěl připojit třeba až v sobotu odpoledne (nebo odpadnout), asi by to šlo.
Podle mne je nejlepší, když člověk popojede vlakem z Prahy do rozumné vzdálenosti a pak se na kole snaží vrátit domů. V opačném případě totiž hrozí předčasné ukončení akce ve chvíli, kdy začnou bolet nožičky, nebo se dostaví první slabost ;-)
V Příbrami bychom mohli navštívit Svatou Horu, nebylo by pak špatné ještě zajet na jih podívat se k Padrťským rybníkům - ale to záleží hodně na počasí a sjízdnosti silnic. A na čerstvosti větru.
Jak to vidíte? | |
|
| |
Admin Excel koncentrát
| Předmět: Re: Obleva v Brdech Fri Feb 01, 2013 8:39 am | |
| Já jsem pro to jet zítra ráno do Příbrami, večer někam přijet a ideálně tam najít ubytování. Viděla jsem na trase levné ubytování za 100 - 200 na noc. Spát venku taky můžu, ale vevnitř bych spala asi o trochu radši. | |
|
| |
| Předmět: Re: Obleva v Brdech Fri Feb 01, 2013 10:10 am | |
| Hele a co to teda fakt pojmout jako pěší tůru? Že by se připojili i Pušta s Maruškou? S Příbrami by se to dalo zvládnout dojít přes Plešivec třeba do Zdic na vlak. Spaní bych nechal venku, ubytovávat se mi nějak nechce... Prostě vandr se vším všudy!
| |
|
| |
| Předmět: Re: Obleva v Brdech Fri Feb 01, 2013 10:13 am | |
| | |
|
| |
kamil Persil Power perls
| Předmět: Re: Obleva v Brdech Fri Feb 01, 2013 12:34 pm | |
| My bychom se rádi s Luckou drželi původního záměru, totiž jet na kole. Já bych se přitom nebránil spaní v lese, dobré ale je, že v případě opravdu špatného počasí je možnost sjet dolů do města. Pěšky mne to bude bavit, až bude ladovská zima, nebo až budou příkopy plné sněženek.
| |
|
| |
Admin Excel koncentrát
| Předmět: Re: Obleva v Brdech Fri Feb 01, 2013 3:35 pm | |
| Právě jsem se vrátila z klánovického lesa a na kolo je počasí ideální, zatímco třeba na běžky to tam úplně nebylo Vezmeme asi stan, takže budeme připraveni spát kdekoliv (nejen v lese), ale kdyby nám někdo nutil teplý pokojík za dobrý peníz, nehádala bych se s ním | |
|
| |
| Předmět: Re: Obleva v Brdech Fri Feb 01, 2013 5:58 pm | |
| Ok. V kolik je teda sraz? Chcete jet vlakem v 9:45 nebo jiným? Jedeme jenom ve třech, nebo Ondra jede taky? Že bych teda vzal ten svůj osvědčený přístřešek, no :-) Vařit něco večer hodláte, nebo přežijeme za studena? | |
|
| |
kamil Persil Power perls
| Předmět: Re: Obleva v Brdech Fri Feb 01, 2013 6:49 pm | |
| Zatím to vypadá na 9:45 z Prahy. Pokud budeme spát v lese, tak by to něco teplého uvařit chtělo. Můžeme s Luckou nakoupit před odjezdem. Ondra ještě potvrdí/vyvrátí účast. | |
|
| |
Admin Excel koncentrát
| Předmět: Re: Obleva v Brdech Mon Feb 04, 2013 9:54 am | |
| Tak to bylo parádní, 138 km různorodým terénem. Silniční kolo by asi nepožilo, ale díky mrazu, který zpevnil i nezpevněné cesty, jsme se zabahnili podstatně méně, než jsem čekala Celou dobu jsme byli v rámci možností v suchu a bezpečí a občas na nás i zasvítilo sluníčko. Potkali jsme chodce, cyklisty i koloběžkaře, ale běžkaře pouze ve vlaku, asi nemířili do brd. Tímto děkuji dalším dvěma účastníkům akce za super víkend! | |
|
| |
| Předmět: Re: Obleva v Brdech Mon Feb 04, 2013 2:49 pm | |
| Jojo, nakonec to vyšlo moc krásně. Žádné prsty nám neumrzly, hezky jsme se projeli a viděli jsme krásné prostředí zakázané vojenské zóny :-) Bahna fakt moc nebylo, to mě potěšilo. Snad se povedly i nějaké ty fotky ;-)
Už se těším na příští vandr! | |
|
| |
kamil Persil Power perls
| Předmět: Re: Obleva v Brdech Tue Feb 05, 2013 12:22 am | |
| Pár fotek je ke stažení tady.. Trochu jsem jim pomohl na počítači - foťák přeci jen neměl přednastavenou scénu "cyklista s reflexním prvkem" :-) | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: Obleva v Brdech | |
| |
|
| |
| Obleva v Brdech | |
|